Ogledalo mojega okolja 2018

 

32. Ogledalo mojega okolja 2018

 

Turistično društvo Nova Gorica je v sodelovanju s Turističnim društvom občine Šempeter - Vrtojba, Turističnim društvom Most na Soči in Krajevno skupnostjo Solkan v letu 2018 izvedlo že 32. Ogledala mojega okolja. Gre za tradicionalno akcijo, kjer je strokovna komisija in zainteresirana javnost ocenjevala objekte in trge v lokalnem okolju. Podeljena sta bila »Osata«, kot manj lepa točka lokalnega turizma. Tudi letošnja akcija je bila oplemenitena z Ex-tempore za odrasle.

Tradicionalno je akcija razširjena preko meje v zamejstvo, saj so v sklopu otroškega likovnega in proznega natečaja sodelovale tudi tri slovenske šola iz Italije. Seveda so sodelovale tudi vse osnovne šole iz Nove Gorice, Solkana, Šempetra pri Gorici in Mosta na Soči s podružnicami (vseh sodelujočih otrok je bilo skupaj 1.000). Tema otroškega natečaja je bila "Gasilci so zakon!". Zaključna prireditev je bila na sporedu 6. decembra v Šempetru pri Gorici, kjer so najbolje ocenjenim v vseh kategorijah podelili priznanja. Osnovnošolski otroci so bili za svoja dela nagrajeni z lepimi nagradami. Nagrajeni so bili tudi udeleženci Ex-tempora 2018. Vsa dela (tako otroška, kot dela ex-tempore) si je bilo mogoče ogledati na razstavi na dan zaključne prireditve v Biotehniški šoli v Šempetru pri Gorici.

Nagrajenci 32. Ogledala mojega okolja 2018:

  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji A »MUZEJI IN KULTURNA DEDIŠČINA, SAKRALNI OBJEKTI, SPOMENIKI« je priznanje prejela KS Solkan za Solkanski most.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji B »ULICE, TRGI IN MESTNE ČETRTI, POSLOVNI OBJEKTI, IZOBRAŽEVALNE INSTITUCIJE« je priznanje prejela Občina Šempeter-Vrtojba za Trg Ivana Roba.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji C »TRGOVINE, NAKUPOVALNI CENTRI« sta priznanji prejela Trgovina APIA d.o.o. iz Šempetra pri Gorici in Nakupovalni center SUPERNOVA Nova Gorica.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji D »HOTELI IN GOSTINSKI LOKALI« sta priznanje prejela Hotel Zlata ribica iz Idrije pri Bači in Restavracija Primula iz Solkana.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji E »OTROŠKA IN ŠPORTNA IGRIŠČA« je priznanje prejlo Turistično društvo Most na Soči za Sprehajalno pot okoli jezera.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji F »OBJEKTI PRIJAZNI INVALIDOM IN STAREJŠIM« je priznanje prejela Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica.
  • V kategoriji OSAT (manj lepe točke našega okolja) sta Osata prejela vila Rafut s pripadajočim parkom in zapuščena utrdba ob železniški postaji na Mostu na Soči.

Predsednik TD Nova Gorica, Slavko Šuligoj